Page content

Voorbeelden online platforms

Platform soorten

Sociale platform

Sociale platforms zijn waarschijnlijk de meest bekende platform soorten. Ze zijn gericht op het onderhouden en aangaan van sociaal contact. Het verdienmodel van dit soort platforms zijn vaak advertenties en of het verkopen van gebruikersdata.
Denk bijvoorbeeld aan Facebook het grootste sociale platform. Ook staan ook Twitter, Instagram en Snapchat hoog in de top van sociale platforms.

Platform waarop iets wordt aangeboden

Vaak is er een organisatie die achter dit soort platform zit. Zij bieden bepaalde diensten of content aan. Het verdienmodel is grotendeels in abonnementsvorm.
Denk bijvoorbeeld aan Spotify of Netflix. Maar ook een betaalde blog of een online omgeving van een krant. Leerplatforms als LinkedIn en Microsoft vallen hier ook onder. Bedrijven gebruiken ook een online community voor gelijkgestemden of gebruikers van hun product of dienst.

Platform die vraag en aanbod samenbrengt

Denk hierbij aan een platform waarop je om een dienst kunt vragen. Bijvoorbeeld teksten laten schrijven voor je website maar ook verhuur van huizen of kamers. Denk daarbij aan AirBnB of Booking.com. Het verdienmodel achter dit soort platforms zijn meestal bemiddelingskosten, een vast bedrag of percentage per transactie van gewerkte uren/omzet.

Soorten online platforms

    Comment Section

    0 reacties op “Voorbeelden online platforms

    Plaats een reactie


    *